Zoeken

Over ons


Bij Ambulance Rotterdam-Rijnmond zijn ruim 400 medewerkers werkzaam. De ambulancemedewerkers en meldkamercentralisten staan dag en nacht paraat om de ruim 1,3 miljoen inwoners in het verzorgingsgebied en de vele tienduizenden werknemers in het uitgebreide haven- en industriegebied in geval van nood bij te staan. Het gaat daarbij om zowel spoed- als besteld vervoer. In 2019 zijn in totaal 114.988 ritten uitgevoerd.

Ons verzorgingsgebied wordt gekenmerkt door een sterk verstedelijkt gebied met een relatief hoge zorgvraag (Rotterdam en omstreken) en enkele rurale gebieden met een relatief lage zorgvraag (VoornePutten en Goeree-Overflakkee). De regio omvat de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht, Brielle, Capelle aan den IJssel, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Maassluis, Ridderkerk, Rotterdam, Nissewaard, Schiedam, Vlaardingen en Westvoorne.

Het ambulancepersoneel start en eindigt de diensten centraal vanuit vijf standplaatsen. Deze vijf standplaatsen bevinden zich in Barendrecht, Rotterdam Noord, Schiedam, Dirksland en Brielle. Enkele van deze standplaatsen fungeren tevens als postlocatie. Een postlocatie beschikt over een aantal basisvoorzieningen om een ambulance te stationeren tot het moment van een nieuwe ritopdracht. Deze locaties zijn geografisch verspreid over de regio. In totaal heeft ARR 13 postlocaties. Deze bevinden zich in Brielle, Capelle aan den IJssel, Dirksland, Goedereede, Hellevoetsluis, Lansingerland (Berkelse Poort), Maasvlakte (Coloradoweg), Rotterdam Centrum (Baan), Rotterdam Noord (Brugwachter), Rotterdam Zuid (Maasstad ziekenhuis), Nissewaard (Spijkenisse), Oude Tonge en Vlaardingen (Hoogstad).

Download hier onze privacyverklaring.

“Je bent de verbinding tussen het ziekenhuis en de patiënt, waarbij mijn collega en ik in wezen de sleutel zijn! Dit zijn voor mij die dingen die ik zo mooi vind aan mijn werk. Elke dag is een uitdaging. Je weet van te voren niet wat je mee gaat maken. Mijn werk is nooit saai!”

Katja, ambulanceverpleegkundige