Zoeken

Over ons


Bij Ambulance Rotterdam-Rijnmond zijn ruim 400 medewerkers werkzaam. De ambulancemedewerkers en meldkamercentralisten staan dag en nacht paraat om de ruim 1,3 miljoen inwoners in het verzorgingsgebied en de vele tienduizenden werknemers in het uitgebreide haven- en industriegebied in geval van nood bij te staan. In 2020 hebben wij 13.089 covid gerelateerde ambulanceritten gereden!

Ons verzorgingsgebied wordt gekenmerkt door een sterk verstedelijkt gebied met een relatief hoge zorgvraag (Rotterdam en omstreken) en enkele rurale gebieden met een relatief lage zorgvraag (VoornePutten en Goeree-Overflakkee). De regio omvat de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht, Brielle, Capelle aan den IJssel, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Maassluis, Ridderkerk, Rotterdam, Nissewaard, Schiedam, Vlaardingen en Westvoorne.

Het ambulancepersoneel start en eindigt de diensten centraal vanuit vijf standplaatsen. Deze vijf standplaatsen bevinden zich in Barendrecht, Rotterdam Noord, Schiedam, Dirksland en Brielle. Enkele van deze standplaatsen fungeren tevens als postlocatie. Een postlocatie beschikt over een aantal basisvoorzieningen om een ambulance te stationeren tot het moment van een nieuwe ritopdracht. Deze locaties zijn geografisch verspreid over de regio. In totaal heeft ARR 15 postlocaties. Deze bevinden zich in Barendrecht, Brielle, Capelle aan den IJssel, Dirksland, Goedereede, Hellevoetsluis, Lansingerland (Berkelse Poort), Maassluis, Rotterdam Centrum (Baan), Rotterdam Noord (Brugwachter), Rotterdam Zuid (Maasstad ziekenhuis), Nissewaard (Spijkenisse), Nieuwe Tonge en Vlaardingen (Hoogstad).

Download hier onze privacyverklaring.