Zoeken

Burgerhulpverlener worden?


Reanimatie binnen zes minuten bij hartstilstanden, overal en altijd. Want reanimatie binnen zes minuten is cruciaal om te overleven. Hoe sneller de reanimatie, hoe beter de kansen van het slachtoffer op leven en minimale blijvende schade. Ben jij Standby?

Wat doe je als burgerhulpverlener?

Iemand wordt onwel en 112 wordt gebeld. Op de ambulance meldkamer stellen ze vast of het mogelijk gaat om een hartstilstand. In dat geval alarmeert de meldkamer via HartslagNu aangesloten burgerhulpverleners om eerst een AED te halen of direct naar het slachtoffer te gaan en te starten met reanimeren totdat de ambulance er is. Je reanimeert dus met de hand of met een AED (als deze gearriveerd is). Zodra de professionele hulpverleners de zorg overnemen, zit jouw werk er op.

Lees hier meer over alarmering via HartslagNu.

Hoe ontvang ik een alarmoproep?

Standaard ontvang je een oproep via sms op basis van je woon- en werkadres. Als je op basis van je huidige locatie (GPS-locatie) gealarmeerd wil worden, kun je de HartslagNu app downloaden. In de oproep staat het adres van de reanimatie of de locatie waar je een AED op moet halen (om vervolgens naar het reanimatieadres te gaan). In het bericht vind je ook een link naar een navigatiekaart, zodat je een route aan kunt zetten naar het slachtoffer.

Reageren op een oproep

Bij de sms dien je enkel te reageren op de sms als je gaat. Een antwoord gezien als bevestiging van de oproep. Bij de app kun je de oproep accepteren en afwijzen. Ga je naar de oproep? Laat dit dan weten, we sturen bij voldoende burgerhulpverleners namelijk een annuleringsbericht naar de overige burgerhulpverleners.

Reanimatietrainingen

Burgerhulpverleners van Stan zijn allemaal getraind in reanimeren. Als aangesloten burgerhulpverlener heb je een erkende reanimatietraining gevolgd en doe je elk jaar een opfriscursus. Zo kun je door HartslagNu opgeroepen blijven worden.

Burgerhulpverlener worden?

Kun jij reanimeren? En wil je beschikbaar zijn om te reanimeren als in jouw directe omgeving iemand een hartstilstand krijgt? Meld je dan aan als burgerhulpverlener bij HartslagNu. Dan ben je er voor elkaar als hulp in nood van levensbelang is. Ook professionele hulpverleners (artsen, verpleegkundigen, zorgprofessionals) kunnen zich aanmelden als burgerhulpverlener bij HartslagNu.


De Luisterlijn

Soms is het fijn om met iemand te praten. Om je verhaal kwijt te kunnen, samen oplossingen voor een probleem te bedenken of alleen maar vanwege het contact. Een goed gesprek lucht enorm op. Ieder mens heeft dit weleens nodig. Maar misschien is het moeilijk om een luisterend oor te vinden bij iemand uit je omgeving. Of je zoekt een klankbord bij iemand die jou niet persoonlijk kent. Dan kun je bij De Luisterlijn terecht voor een goed gesprek via telefoon, chat of e-mail. Voel je je boos, angstig of eenzaam? Heb je verdriet, twijfel of zorgen? Wat je ook dwars zit, praat er over!

Als je belt, chat of mailt krijg je contact met iemand die echt naar je luistert, met je meedenkt en je eventueel kan doorverwijzen naar andere instanties. Jouw verhaal staat centraal. Onze vrijwilligers worden goed opgeleid voor dit werk. Ze vinden het fijn om in een persoonlijk gesprek iets voor jou te betekenen.

Meer weten?

Kijk op de website: https://www.deluisterlijn.nl/.