Zoeken

Onze Patiëntenraad


De leden van de Patiëntenraad zetten zich graag in om de belangen van de patiënten van ARR te behartigen.
Als ARR zijn wij verantwoordelijk voor goede ambulancezorg in de regio Rotterdam-Rijnmond. Wij vinden het belangrijk dat de stem van de patiënt meer wordt betrokken bij ons beleid en om de zorgverlening op een hoog niveau te houden en / of te verbeteren. Daarom hebben we een Patiëntenraad opgericht. Juist de ervaring die onze (voormalig) patiënten zelf meebrengen is voor ons van grote waarde!

Wie zitten er in onze Patiëntenraad? Zij stellen zich graag aan u voor!

Heeft u een vraag aan de Patiëntenraad of wilt u iets aan de Patiëntenraad wilt meegeven, dan kunt u dit per e-mail sturen aan het volgende adres: patientenraad@vr-rr.nl.

Naam: Henk van der Linden

Functie: Voorzitter

Wat is uw persoonlijke ervaring met de ambulance?
Een aantal keren, trouwens met best een periode ertussen, met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht met hartklachten. Alle keren eerst thuis aan de monitor, maar dan toch richting hartbewaking.

Wat is uw drijfveer om zitting te nemen in de Patiëntenraad van ARR?
Het is in mijn optiek goed voor de hele organisatie om input te krijgen van “ervarings” mensen die in de praktijk ervaren hebben hoe de dienst werkt vanuit het oogpunt van de patiënt. Uit de raad kunnen onverwachte zaken komen die de service op een nog hoger niveau kunnen brengen. Dat gaat dan in mijn optiek niet over de grote deskundigheid die er zeker is maar meer over de bijkomende zaken zoals bijvoorbeeld zorg / oog voor de omgeving (familie, omstanders). Ik verwacht in de patiëntenraad een constructieve bijdrage aan te kunnen geven.

Naam: Dick Paul

Functie: Secretaris

Wat is  uw persoonlijke ervaring met de ambulance?
Ik ben blij dat deze mensen er zijn die dit willen en kunnen doen aangezien dit werk mentaal toch heel zwaar en ingrijpend is. Zij zien de mensen in hun kwetsbaarste momenten of erger. Ik heb (voor zover ik me dat bewust ben geweest) goede ervaringen met de ambulancemedewerkers. Tevens ben ik blij met het voortreffelijke materieel wat er is. Ik heb dat in Oostbloklanden anders gezien.

Wat is uw drijfveer om zitting te nemen in de Patiëntenraad van ARR?
Zaken zijn altijd voor verbetering vatbaar en ontwikkelingen staan niet stil. Ik hoop door mee denken en mee te doen mijn steentje bij te dragen om de ARR op een nog hoger niveau te brengen.

Naam: Klazina Castelijns

Functie: Lid

Wie bent u en wat is uw persoonlijke ervaring met de ambulance?
Ik ben getrouwd en heb geen kinderen. Vroeger heb ik in de gezondheidzorg gewerkt en voel me daar nog steeds mee verbonden. Later ben ik bij PTT gaan werken. Door een reorganisatie ben ik daarna bij de politie gaan werken en ben BOA geweest. Mijn hobby’s zijn fotograferen, genealogie, fietsen, wandelen en lezen. Ik heb ongeveer 2 ½ maand gebruik gemaakt van de Zorgambulance. Dit gebeurde elke maandag vanaf 8 juli tot en met 17 september 2019. En soms tussendoor nog extra als dat nodig was.

Wat is uw drijfveer om zitting te nemen in de Patiëntenraad van ARR?
Omdat ik het belangrijk vind dat ook patiënten die vervoerd worden met een ambulance gehoord worden. Waar ik op hoop is dat we samen tot oplossingen kunnen komen, zowel voor de patiënt als voor het ambulancepersoneel.

Naam: Jeffrey Troost

Functie: Lid

Wat is jou persoonlijke ervaring met de ambulance?
Wie ben ik? Ik ben Jeffrey en kom uit Middelharnis. Hier woon ik al 28 jaar en ben geboren in Dirksland in het ziekenhuis. Wat doe ik normaal gezien in het dagelijks leven? Ik werk als procesoperator bij de BP Raffinaderij Rotterdam, Europoort in de volcontinu dienst “dit is sinds 18-05-2020 niet meer mogelijk geweest wegens mijn ongeval”. Tevens heb ik een paar hobby’s waar ik gek op ben. Dat zijn  motorrijden, motoren bouwen, bergklimmen, wandelen, mountainbiken, eigenlijk alles waar wel een beetje waar adrenaline voor nodig is.

Mijn persoonlijke ervaring met de ambulance is dat ik op 18 mei 2020 een ernstig motorongeval heb gehad in de polder bij ons in Middelharnis. Daarna ben ik meerdere malen met de zorgambulance vervoerd voor afspraken in het Erasmus MC Rotterdam en voor de verplaatsing van het Erasmus MC naar een zorglocatie in Sommelsdijk voor revalidatie.

Wat is voor jou de drijfveer om zitting te nemen in de Patiëntenraad van ARR?
De drijfveer voor mij om aan de patiëntenraad deel te nemen is mijn eigen persoonlijke ervaring met de mensen die op de ambulance zitten. Wat zijn ze stuk voor stuk allemaal erg vriendelijk en zeker ook geïnteresseerd in jouw verhaal wat je mee heb gemaakt. Tevens wil ik mij zelf wel hard maken voor nog een extra ambulance op het eiland Goeree-Overflakkee. Ik wist zelf niet hoeveel ambulances er bij ons waren. Dit bleken er maar drie te zijn voor het hele eiland van kop tot staart. Dat vind ik persoonlijk toch wel erg weinig, vooral voor tijdens de vakanties in het jaar of als er een festival of iets dergelijks is op het eiland zijn. Tevens wil ik me ook hard maken voor de veiligheid van het personeel op de ambulance zelf. Je hoort tegenwoordig steeds vaker dat er geweld wordt gebruik tegen het personeel terwijl ze iemand willen helpen.

Naam: Ramon Mudde

Functie: Lid

Wat is uw persoonlijke ervaring met de ambulance?
Ik werk als evenementen-EHBO’er in Ahoy en in de Kuip en nu in de vaccinatiestraat. Ook werk ik als LOTUS in Rotterdam en omgeving.

Wat is uw drijfveer om zitting te nemen in de Patiëntenraad van ARR?
Ik maak regelmatig ongevallen mee waar we elkaar treffen en ik de patiënt graag wil ondersteunen waar dat nodig is.