Zoeken

Eén systeem voor snelle toegang ambulancedienst

Gepubliceerd op 9 juli 2021

Alle ambulances van Ambulance Rotterdam-Rijnmond (ARR) zijn uitgerust met een ‘transponder’ van het systeem SOS Toegang. Deze zender zorgt ervoor dat paaltjes, hekken en slagbomen opengaan als de ambulance eraan komt, mits de eigenaar van deze blokkade óók meedoet met SOS Toegang. Daardoor kunnen onze collega’s vanuit de ambulance de slagbomen openen en hoeven zij bijvoorbeeld niet meer te wachten op de beheerder van een vakantiepark. Dan vormt die slagboom bij de ingang geen hindernis meer, waardoor ook geen kostbare tijd verloren gaat. Dit kan uiteindelijk levens redden.

Elke eigenaar kan zijn of haar slagboom of hek geschikt laten maken voor de ontvangst van ons signaal. In de ambulance is de zender aangesloten op ons routenavigatiesysteem. De ambulancebemanning kan alle blokkades die bij SOS Toegang aangesloten zijn op het scherm zien en deze met één druk op de knop openen. Met het systeem van SOS toegang vergroten we de veiligheid voor iedereen die op het achtergelegen terrein aanwezig is. Omdat het een landelijk systeem is, kan ook de ambulance van een andere regio het terrein op.

Belangstelling voor het systeem van SOS toegang? Kijk dan op de website: www.sostoegang.nl. Je helpt ons hier enorm mee! Mocht je vragen hebben aan ARR over dit project stel deze dan via het e-mailadres: info.ambu@vr-rr.nl.