Zoeken

Paul Nijgh-Penning uitgereikt aan ambulancechauffeur Rutger Jongejan

Gepubliceerd op 13 juni 2022

Ambulancechauffeur Rutger Jongejan nam maandagavond de Rotterdamse Paul Nijgh-penning in ontvangst uit handen van burgemeester Aboutaleb. De stichting wil hiermee alle collega’s van Ambulance Rotterdam-Rijnmond (ARR) bedanken voor hun inzet voor, tijdens en na de coronaperiode.

Het bestuur van de stichting Paul Nijgh-penning kijkt bij het kiezen van de bijzondere Rotterdammers naar creativiteit, leiderschap en doorzettingsvermogen. Deze keer is er gekozen voor zes laureaten uit de zorg, die deze kwaliteiten in een uitzonderlijke situatie hebben laten zien.

Rutger: “Trots en dankbaar dat mijn ARR mij heeft genomineerd om namens de meldkamer en ambulancecollega’s deze penning in ontvangst te nemen.” De penning zou eigenlijk in november uitgereikt worden, maar wegens de coronamaatregelen ging dat niet door.

Voorzitter Kees Vrijdag van de stichting: “De mensen die zich de afgelopen twee jaar het apezuur hebben gewerkt, krijgen nu eindelijk hun welverdiende pluim.” De andere laureaten zijn: de GGD, ‘Hulptroepen’, de IC-verpleegkundigen, de schoonmakers en Laboranten bij virologie. (http://www.paulnijgh-penning.nl/uitreiking-2021/)

Eerder maakte OPEN Rotterdam een videoportret over de helden van de ambulance: