Zoeken

Internationaal bezoek voor Ambulance Rotterdam-Rijnmond

Gepubliceerd op 29 augustus 2022

Begin augustus hadden we bezoek van een collega van de ambulancedienst uit Duitsland. Tijdens een avonddienst reed Duitse collega Karsten mee met de collega’s. Karsten is normaal werkzaam bij de ambulancedienst in Gelnhausen en werkt daar als leidinggevende, Officier van Dienst Geneeskundig en vervult ook regelmatig diensten bij de ambulancedienst. Karsten wilde met zijn bezoek inzicht krijgen hoe het werken op de Nederlandse ambulancediensten er in de praktijk aan toe gaat. Voornamelijk was hij geïnteresseerd hoe het in Rotterdam in zijn werk gaat.

Duitse collega 2

Goede indruk gekregen
Gedurende de avonddienst kwamen diverse spoedritten binnen en draaide Karsten deze dienst met ons mee. Verschillende meldingen hadden we deze avond vertelt Kevin, ambulanceverpleegkundige bij ARR. Zo werden we onder andere gestuurd naar een ongeval, een brand en een erg ziek persoon. De diversiteit aan meldingen, indrukken, gesprekken met collega’s heeft er onder andere voor gezorgd dat Karsten een goede indruk heeft gekregen van het werken in Nederland.

Duitse collega 4

Na het meedraaien met de avonddienst heeft Karsten ook nog een dienst meegedraaid op onze Meldkamer Ambulancezorg. In Duitsland heeft Karsten ook gewerkt op de meldkamer in Gelnhausen. En of het toeval was? Onze centralist kreeg een Duitse melder aan de lijn. Karsten kon de melder in het Duits te woord staan en zo de juiste locatie in Rotterdam te vinden. Nog een mooie bijkomstigheid van twee leerzame uitwisselingsdagen in Rotterdam. En wie weet zit er in de toekomst opnieuw een uitwisseling in!

Duitse collega1 1