Zoeken

Innovatieve ambulancepost Spijkenisse opent deuren

Gepubliceerd op 22 december 2022

Innovatief, energiezuinig en circulair. Op feestelijke wijze is donderdag 22 december de nieuwe, duurzame ambulancepost aan de Pascalweg in Spijkenisse officieel geopend door Arjen Littooij, directeur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en door Foort van Oosten, burgemeester van Nissewaard.

De nieuwe post is een enorme opsteker voor de inwoners van Nissewaard en omgeving, stelt Littooij. “De locatie aan de Pascalweg ligt in dit deel van onze regio middenin het verzorgingsgebied van onze ambulances. Een belangrijke factor in een tijd met overvolle wegen, drukte bij SEH’s en andere zaken die de spoedzorg onder druk zetten. Wij streven met deze ambulancepost naar hogere kwaliteit van de zorg op Voorne-Putten.”

ambupost Spijkenisse

De Ambulance Rotterdam-Rijnmond is onderdeel van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Zo snel mogelijk de juiste medische zorg krijgen is van levensbelang bij een acute zorgvraag, vindt ook Arie Wijten, directeur Ambulance Rotterdam-Rijnmond. “Met deze innovatieve en energiezuinige werkplek voldoen we aan de eisen van vandaag én morgen. Zo is deze post voorzien van zonneboilers, zonnepanelen en circulaire meubels die gemaakt zijn van gerecycled materiaal. En niet geheel onbelangrijk, er zijn ook veel voordelen voor de ambulancemedewerkers die er zullen gaan werken. Er is een prettige wacht- en leefruimte, een garage en een trainings- en vergaderruimte.”

De ambulancepost aan de Pascalweg wordt vanaf februari gebruikt als opkomst locatie. Dit is de plek waarvandaan een ambulance blijft wachten tot deze wordt opgeroepen.

ARR-Directeur Arie Wijten

Directeur Ambulancezorg Arie Wijten vertelt dat hij trots is op zo’n mooie locatie, op een erg mooie plek in Nissewaard.

IMG_5274

Burgemeester Foort van Oosten bedankte ook zijn wethouder Acute Zorg voor de inspanningen die tot dit resultaat hebben geleid. Hij overhandigde een mooi silhouet van Nissewaard.

IMG_5280

VRR-Directeur Arjen Littooij gaf aan dat dit een mooie afronding is na een lange zoektocht naar een geschikte locatie. En dat deze nieuwe post als een mooi kerstcadeau kan worden gezien. Hier vandaan wordt hoogwaardige zorg geleverd door de professionals van de ARR.