Zoeken

Algemeen Bestuur stemt in met volledige inbedding AZRR in VRR

Gepubliceerd op 13 juli 2020

Afgelopen mei heeft het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) unaniem besloten om AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR) volledig op te laten gaan in de VRR. Dit houdt in dat alle medewerkers en materieel per 2 januari 2021 overgaan naar de VRR en beschikt de Rijnmond regio over één geïntegreerde ambulanceorganisatie.

Met dit besluit werken we aan de toekomstige positionering van VRR als hulp- en zorgverleningsorganisatie geeft Algemeen Directeur VRR, Arjen Littooij aan. “Ik ben erg blij met het besluit tot publieke inbedding van AZRR in de VRR en het overhalen van al het personeel en materiaal vanuit AZRR naar de VRR.” Het gelijktrekken van de arbeidsvoorwaarden is hierbij een belangrijk aandachtspunt voor het worden van één organisatie. Daarnaast wordt de aansturing van de ambulanceorganisatie verder vereenvoudigd doordat de ambulanceorganisatie dan onderdeel is van de VRR.

Patiëntenzorg blijven verbeteren

Onze patiënten zullen van de verandering niets merken. AZRR blijft verantwoordelijk voor de uitvoering van goede ambulancezorg in de Rijnmondregio. Wel zal er door deze verandering op termijn meer ruimte ontstaan om de huidige kwaliteit van patiëntenzorg nog verder te verbeteren.

Vragen?

Meer weten over onze veranderingen? Neem dan contact op met de afdeling communicatie van VRR via telefoonnummer 088 622 3896 of vanazrrnaarvrr@azrr.nl.