Zoeken

Het Eurovisie Songfestival in Rotterdam is begonnen!

Gepubliceerd op 18 mei 2021

Als Ambulance Rotterdam-Rijnmond (ARR) zijn we natuurlijk al ruimschoots bezig met de voorbereidingen voor dit unieke evenement. In 2020 zijn we hier al mee gestart, bijvoorbeeld door alvast collega’s te vragen of zij eventueel bereid zouden zijn om hieraan mee te werken en diverse aanpassingen in het rooster. Ook het afstemmen van de noodzakelijk procedures en werkinstructies voor de geneeskundige inzet in en rondom Ahoy is hier onderdeel van. Het is natuurlijk een bijzonder evenement, want het is voor het eerst in ruim 40 jaar dat Nederland gastland is van het Eurovisie Songfestival!

Op 16 mei heeft de openingsceremonie plaatsgevonden en op 22 mei is de finale. Voor ons als ARR houdt dit in dat we met veel extra collega’s aan het werk zijn. Dit zijn extra diensten vanuit de GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio Rotterdam-Rijnmond) voor het evenement zelf en we hebben onze eigen paraatheid extra opgehoogd. Gezamenlijk komen we dan uit op 40 extra diensten voor deze hele week! Vooral op 16 mei (openingsceremonie), 18 mei (halve finale), 20 mei (halve finale) en 22 mei (finale) hebben we meerdere extra diensten paraat. Dit geldt zowel voor de dag- , avond -  als de nachtdiensten. Samen met de inzet van ALS-teams in de Ahoy zelf zorgen we voor voldoende operationele inzet.

Voor Rotterdam, maar natuurlijk ook voor de ARR is dit een uniek evenement. De enorme media-aandacht, maar uiteraard ook nog steeds de coronapandemie waar we dagdagelijkse mee te maken hebben zorgt voor extra drukte bij onze collega’s. Gelukkig hebben we in Rotterdam-Rijnmond wel vaker grote evenementen gehad met veel bezoekers, zoals bijvoorbeeld het Zomercarnaval en de Marathon, dus die ervaring hebben we wel!