Zoeken

Patiëntenraad ARR geïnstalleerd

Gepubliceerd op 22 maart 2022

Afgelopen week is officieel de Patiëntenraad van Ambulance Rotterdam-Rijnmond (ARR) geïnstalleerd. Naast benoeming van de leden met de bijbehorende feestelijkheden, is door de leden ook een voorzitter gekozen. Met de oprichting van de Patiëntenraad wil ARR de patiënt een duidelijke stem geven in de beleidsontwikkeling van onze organisatie. De leden van de patiëntenraad zijn allemaal zelf patiënt geweest en weten uit ervaring wat het is om in een ambulance te liggen. Eén lid heeft ervaring als LOTUS-slachtoffer en weet vanuit die rol wat het patiëntperspectief inhoudt.

Op de website van ARR (www.ambulance-rr.nl) zal binnenkort meer informatie te vinden zijn over de Patiëntenraad, wie hierin zitten en welke plannen zij hebben. Ook komt de Patiëntenraad graag in contact met andere patiënten om hun ervaringen te horen en namens de gehele doelgroep ‘spreekbuis’ te kunnen zijn.

De Patiëntenraad bestaat momenteel uit vijf personen en zal richting de toekomst uitgebreid worden tot zeven personen. Een diverse samenstelling qua leeftijd, woongebied, achtergrond, cultuur en dergelijke is daarbij het uitgangspunt zodat de samenstelling van de Patiëntenraad zo goed mogelijk aansluit op de bevolkingssamenstelling in de regio Rotterdam-Rijnmond. Wellicht iets voor u/jou? We zijn nog op zoek naar nieuwe leden. Zie ook de bijgaande vacaturetekst.