Zoeken

Meldkamer Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond in bezit van ACE status

Gepubliceerd op 30 maart 2022

Onze Meldkamer Ambulancezorg (MKA) heeft op maandag 28 maart officieel de ACE-status van de International Academy of Emergency Dispatch in ontvangst mogen nemen. Dit houdt in dat onze meldkamer het hoogst haalbare kwaliteitsniveau heeft bereikt in het afhandelen van 112-oproepen, waardoor onze patiënten krijgen de best mogelijke en meest veilige zorg aangeboden. De meldkamer van Rotterdam-Rijnmond is de 302e meldkamer ter wereld met dit kwaliteitskeurmerk en de derde meldkamer in Nederland.

Om de status ACE (Accredited Center of Excellence) te behalen, moet een meldkamer aan ruim twintig criteria voldoen. Eén van de belangrijkste eisen is dat minstens 93 procent van de 112-oproepen volkomen foutloos wordt afgehandeld volgens de voorgeschreven formuleringen. Dit wordt continu gecontroleerd door het steekproefsgewijs terugluisteren van gesprekken, gevolgd door feedback aan de centralisten. Sinds 2012 wordt in Rotterdam-Rijnmond met ProQA gewerkt. Onze centralisten nemen alle 112-meldingen op een gestructureerde en eenduidige wijze in behandeling. Dit maakt dat de kwaliteit van de gesprekken constant en meetbaar.

Biba Ising, Hoofd Meldkamer Ambulancezorg: “Ik ben erg trots op het behalen van de ACE status. Onze centralisten hebben afgelopen periode erg hard gewerkt en er mede voor gezorgd dat we deze status behaald hebben. Voor onszelf een mooie erkenning en een nog mooiere uitdaging om te blijven streven naar het leveren van kwaliteit."