Zoeken

Vernieuwde Kindermap ARR voor Ambulance Rotterdam-Rijnmond

Gepubliceerd op 14 maart 2024

Ambulance Rotterdam-Rijnmond (ARR) heeft een nieuwe Kindermap ARR in gebruik genomen! De vernieuwde Kindermap ARR is een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk naslagwerk als het gaat om hulpverlening bij baby's en kinderen. Per leeftijd en kilogram zijn al berekeningen uitgevoerd voor diverse medicatie, maar ook de normaalwaardes van hartslag / ademhaling en bloeddruk. Ook zijn reanimatieschema’s per leeftijd/gewicht uitgewerkt. Uit onze ervaringen van de afgelopen jaren weten we dat de Kindermap ARR een handig hulpmiddel is tijdens de hulpverlening aan (acuut) zieke kinderen. 
 
Met het verschijnen van het nieuwe Landelijk protocol ambulancezorg is de werkgroep Kindermap ARR het afgelopen jaar hard aan de slag gegaan om de bestaande Kindermap ARR geheel te vernieuwen. In de nieuwe versie hebben we tips en ervaringen meegenomen van de afgelopen jaren van de collega’s, het werkveld en de ervaringen van de collega’s uit Zeeland. 
 
Als organisatie zijn wij erg trots op het resultaat van de werkgroep. Deze heeft haar krachten kunnen bundelen met als resultaat een gebruiksvriendelijke hulpmiddel voor de collega’s Vooral in die situaties als het écht eropaan komt geeft de Kindermap ARR rust door de overzichtelijkheid, de praktische toepasbaarheid en het gebruiksgemak, vertellen Gert-Jan, Astrid en Pieter namens de werkgroep.