Zoeken

AZRR sluit zich aan bij Hart4ALL

Gepubliceerd op 23 januari 2018

Reanimeer je als burgerhulpverlener iemand in de regio Rotterdam-Rijnmond, dan krijg je vanaf nu ter plaatse een polsbandje mee. Door privacywetgeving maakt het burgerhulpverleners eerder onmogelijk om in contact te komen met het slachtoffer. De organisatie Hart4ALL maakt dit contact echter wel mogelijk door middel van een polsbandje.

Unieke code
Het polsbandje is voorzien van een unieke code, welke wordt uitgereikt door medewerkers van de ambulance. De patiënt krijgt eveneens een soortgelijk bandje om de pols of enkel. Deze simpele handeling maakt naderhand contact tussen de persoon die gereanimeerd is (of diens familie) en degenen die te hulp schoten mogelijk.

Met de code die op het clickbandje staat, kunnen de burgerhulpverlener(s) en het slachtoffer of zijn of haar familie inloggen op de website van de Stichting Hart4ALL (www.hart4all.nl). Als beide aangeven graag met elkaar in contact te willen komen, zorgt Hart4ALL voor een match. Ook biedt Hart4ALL de burgerhulpverleners onderling de mogelijkheid om met elkaar in contact te kunnen komen. Dit helpt hen bij de verwerking van deze indrukwekkende gebeurtenis.

De ambulancediensten in Noord-Brabant, Gelderland-Midden, Zeeland en Zuid Holland-Zuid beschikken al langere tijd over de polsbandjes.


Hart4all brengt burgerhulpverleners en slachtoffers bij elkaar

Lees via deze link het ervaringsverhaal uit onze regio!