Actueel
Bij Ambulance Rotterdam-Rijnmond (ARR) streven we ernaar om de kwaliteit van patiëntenzorg in onze regio continue te verbeteren. Daarom wordt nauw samengewerkt binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en het Team Digitale Verkenning Brandweer Nederland om innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Hierbij is het ook het Redactie Maasstadziekenhuis in een oriënterende fase betrokken.
Vanuit ARR is bijgevoegde infographic gemaakt met de titel “Elke patiënt de juiste zorg op het juiste moment”. De stijgende zorgvraag, de krapte op de arbeidsmarkt en andere ontwikkelingen brengen een grote opgave en verantwoordelijkheid met zich mee om de (ambulance)zorg bereikbaar en toegankelijk te houden voor elke burger voor wie dit medisch noodzakelijk is.
In vervolg op een enquête onder patiënten die vervoerd werden met een ambulance voor middencomplexe zorg, is onlangs een groepsbijeenkomst georganiseerd. Het doel is om vanuit ervaringen van patiënten te kijken hoe de zorgverlening gewaardeerd wordt en waar mogelijk verbeteringen kunnen worden doorgevoerd.
Ons publieksjaarverslag van 2023 is verschenen!
Afgelopen periode heeft Ambulance Rotterdam-Rijnmond (ARR) bij zowel de collega’s van Regionale Ambulancevoorziening Zeeland (RAVZ) als bij Bristow Groep Search and Rescue de “Kindermap ARR” afgeleverd. Onze collega’s hebben hard gewerkt om alle aanpassingen te verwerken en het resultaat mag er zijn!
Onze collega en ambassadeur Anita Groenendijk heeft onlangs in het AD gestaan. En dat met een hartverwarmend verhaal. Anita kreeg namelijk een paar weken geleden een oproep om een meneer over te brengen van het ene hospice naar het andere hospice. Een rasechte Rotterdammer, met veel humor die zijn laatste dagen in rust wil doorbrengen. Tijdens het gesprek met de beste meneer reden ze toevallig langs de Kuip. Onze collega's hebben toen besloten (in overleg uiteraard met de meldkamer) om hier even te stoppen. Meneer is namelijk een echte Feyenoorder en wilde graag nog een laatste keer naar de Kuip. Dankzij de medewerkers van de Kuip mocht meneer zelfs het veld op. Meneer was op dat moment even niet bezig met ziek zijn en gaf aan een onvergetelijke dag gehad te hebben.
In de periode maart tot en met april vorig jaar heeft Ambulance Rotterdam-Rijnmond (ARR) haar ketenpartners gevraagd om deel te nemen aan het landelijke ketenpartnertevredenheidsonderzoek ambulancezorg. Het onderzoek dat onderdeel is van het kwaliteitskader ambulancezorg is uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau en vindt elke drie jaar plaats. Het afgelopen onderzoek heeft een mooie resultaat opgeleverd. De gemiddelde tevredenheid van onze ketenpartners voor ARR heeft het mooie cijfer van 7,6 opgeleverd. Een resultaat waar we erg trots op zijn.
Afgelopen donderdag kreeg de Meldkamer Ambulancezorg (MKA) bezoek van zowel het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) als het Ministerie van Justitie en Veiligheid (J&V). Arie Wijten, directeur Ambulance Rotterdam-Rijnmond (ARR), nam de delegatie mee in de verschillende pilots die op dit moment lopen op de MKA, waarbij een bezoek aan de collega’s op de Meldkamer niet mocht ontbreken.
Ambulance Rotterdam-Rijnmond (ARR) heeft een nieuwe Kindermap ARR in gebruik genomen! De vernieuwde Kindermap ARR is een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk naslagwerk als het gaat om hulpverlening bij baby's en kinderen. Per leeftijd en kilogram zijn al berekeningen uitgevoerd voor diverse medicatie, maar ook de normaalwaardes van hartslag / ademhaling en bloeddruk. Ook zijn reanimatieschema’s per leeftijd/gewicht uitgewerkt. Uit onze ervaringen van de afgelopen jaren weten we dat de Kindermap ARR een handig hulpmiddel is tijdens de hulpverlening aan (acuut) zieke kinderen.
Vanaf vandaag, 1 februari zijn Ambulance Rotterdam-Rijnmond (ARR) en Ambulancedienst Zuid- Holland Zuid (ZHZ) live met de nieuwe urgentie-indeling. Vanwege de gedeelde meldkamer en processen trekken wij in dit implementatietraject gezamenlijk op en werken we per 1 februari 2024 met de verbeterde urgentie-indeling. Vanaf het tweede kwartaal gaan we pas van start met de C1 en C2 urgenties.