Actueel
In de periode maart tot en met april vorig jaar heeft Ambulance Rotterdam-Rijnmond (ARR) haar ketenpartners gevraagd om deel te nemen aan het landelijke ketenpartnertevredenheidsonderzoek ambulancezorg. Het onderzoek dat onderdeel is van het kwaliteitskader ambulancezorg is uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau en vindt elke drie jaar plaats. Het afgelopen onderzoek heeft een mooie resultaat opgeleverd. De gemiddelde tevredenheid van onze ketenpartners voor ARR heeft het mooie cijfer van 7,6 opgeleverd. Een resultaat waar we erg trots op zijn.
Afgelopen donderdag kreeg de Meldkamer Ambulancezorg (MKA) bezoek van zowel het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) als het Ministerie van Justitie en Veiligheid (J&V). Arie Wijten, directeur Ambulance Rotterdam-Rijnmond (ARR), nam de delegatie mee in de verschillende pilots die op dit moment lopen op de MKA, waarbij een bezoek aan de collega’s op de Meldkamer niet mocht ontbreken.
Ambulance Rotterdam-Rijnmond (ARR) heeft een nieuwe Kindermap ARR in gebruik genomen! De vernieuwde Kindermap ARR is een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk naslagwerk als het gaat om hulpverlening bij baby's en kinderen. Per leeftijd en kilogram zijn al berekeningen uitgevoerd voor diverse medicatie, maar ook de normaalwaardes van hartslag / ademhaling en bloeddruk. Ook zijn reanimatieschema’s per leeftijd/gewicht uitgewerkt. Uit onze ervaringen van de afgelopen jaren weten we dat de Kindermap ARR een handig hulpmiddel is tijdens de hulpverlening aan (acuut) zieke kinderen.
Vanaf vandaag, 1 februari zijn Ambulance Rotterdam-Rijnmond (ARR) en Ambulancedienst Zuid- Holland Zuid (ZHZ) live met de nieuwe urgentie-indeling. Vanwege de gedeelde meldkamer en processen trekken wij in dit implementatietraject gezamenlijk op en werken we per 1 februari 2024 met de verbeterde urgentie-indeling. Vanaf het tweede kwartaal gaan we pas van start met de C1 en C2 urgenties.
Een nieuwe app helpt ambulanceverpleegkundigen om patiënten met een beroerte sneller naar het juiste ziekenhuis te brengen. De tijdwinst kan oplopen tot ruim een half uur.
Op de 112-meldkamer Rotterdam-Rijnmond loopt een unieke pilot om bepaalde meldingen voor een ambulance direct te laten beoordelen door een arts of physician assistant (PA). De eerste resultaten zijn veelbelovend.
Wanneer een patiënt niet in levensgevaar is maar wel monitoring en mogelijk medische handelingen nodig heeft tijdens vervoer, kan er door een zorgprofessional ambulancevervoer aangevraagd worden. In dit geval zijn er een aantal zaken om rekeningen mee te houden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om patiëntgegevens bij de hand te houden.
Laat je onderdompelen in de boeiende wereld van de (pre-)hospitale hulpverlening met onze gloednieuwe podcastreeks, Now we ARR talking, gepresenteerd door de toegewijde professionals van onze Leren & Ontwikkelen afdeling bij Ambulance Rotterdam-Rijnmond. Deze podcast is niet zomaar een luisterervaring; het is een uitnodiging om kennis te delen, horizonnen te verbreden en inzichten te verdiepen in de snel evoluerende wereld van de acute medische hulpverlening.
Onder de titel “Ambulance Rotterdam-Rijnmond: geen woorden maar daden” is het officiële visitatierapport vanuit AZN gepubliceerd.
De Nederlandse Associatie Physician Assistants (NAPA) reikt ieder jaar de prestigieuze titel ‘PA van het jaar’ uit aan een Physician Assistant als erkenning voor "zijn/haar uitzonderlijke prestatie(s) en/of voortreffelijke manier van profileren als PA".