Actueel

Als organisatie zijn wij erg blij met de realisatie van onze nieuwe opkomstlocatie in Spijkenisse.

Passende acute zorg vanuit één fysieke plek: vandaag start de pilot Zorgcoördinatiecentrum Rotterdam-Rijnmond!

Met trots kunnen wij melden dat wij een instellingsaccreditatie hebben gekregen voor het V&VN kwaliteitsregister!

Om de medewerkers van de verschillende zorgorganisaties zo goed mogelijk te informeren over de pilot Zorgcoördinatiecentrum Rotterdam-Rijnmond, hebben we vorige week drie online kick-off bijeenkomsten georganiseerd
Ik wil mensen in beweging krijgen, zodat de eerste hulpverlening ter plaatse al opgestart kan worden

Een baan in de zorg was niet direct de eerste keus van onze collega Arlette, maar terugkijkend heeft dit erg goed uitgepakt en is dit toch de juiste keuze geweest! En in maart is het alweer twee jaar geleden dat Arlette gestart is als verpleegkundig centralist meldkamerambulancezorg. Na zeven maanden opleiding is ze sinds september 2019 gediplomeerd verpleegkundig centralist en werkt ze met veel plezier op de meldkamer.

De overgang van AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR) naar de gloednieuwe organisatie Ambulance Rotterdam-Rijnmond (ARR), heeft zo’n vier jaar geduurd. Precies zoals directeur Arie Wijten het zich had voorgesteld. In zijn werkkamer loopt hij naar een flipover-vel aan de muur. Daarop staat een organigram met pijlen die alle richtingen uitwijzen en aan de onderkant een tijdbalk, waarop de jaartallen 2016 tot en met 2020 zijn te zien.

Sinds de eerste donderdag in het nieuwe jaar zijn we begonnen met het vaccineren van onze mensen in de frontlinie tegen het corona-virus. Het enthousiasme om een vaccinatie te halen is groot.

Speciaal voor het vervoer van extreem vroeggeboren baby’s en ernstig zieke kinderen is er op 1 september 2020 een speciale kinderambulance in gebruik genomen door het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis.

Gisteren hebben de collega’s onze eigen ontwikkelde ARR Kindermap uitgereikt aan de collega’s van RAV Zeeland. Wat begonnen is als een spontaan verbeteridee binnen onze eigen organisatie is uitgegroeid tot een serieus project, geven collega’s Gert-Jan en Thimo aan namens de werkgroep. De werkgroep van de Kindermap heeft het afgelopen jaar hard gewerkt om een nieuwe versie uit te kunnen brengen. En niet zonder resultaat!

Het gaat niet goed met de corona-pandemie. We zitten weer in lockdown, hoe vervelend ook. Veel mensen hadden dat al voorspeld en ja, wij zijn als Nederlanders soms eigenwijs als het om ons gedrag gaat. Het probleem blijft bij de ziekenhuizen het grootst. Dat merken wij aan de wachttijden daar. Toch is het aantal corona-gerelateerde ritten lager dan voorheen. Er zit soms een onverklaarbare grilligheid in die cijfers.